Vil du gerne have et nyt trægulv?

Det rigtige gulv kan gøre underværker for dit hjem. Gulvet kan være med til at vise din personlighed, gøre noget godt for din boligretning og være praktisk og lækkert at gå på – alt sammen på samme tid. Hvis du derfor er utilfreds med dit nuværende gulv eller simpelthen synes, at det er for slidt, kan det være en god ide at overveje at lægge et nyt. Det kan dog være krævende at finde det helt rigtige gulv til din bolig, da der i dag findes rigtige mange valgmuligheder. Det gælder specielt også, hvis du gerne vil have et flot trægulv i dit hjem.

5 tips til at finde det helt rigtige trægulv til dit hjem

Ligesom der er rigtige mange trægulve at vælge imellem på markedet, kan prisen også variere, alt efter hvad du vælger at gå med, og hvor stort et areal af huset du skal have dækket. Hvis det drejer som et stort areal, kan det måske blive svært at spare op til selv. Derfor kan du med fordel overveje muligheden for et lån på voreslån.dk. Når du har besluttet dig for, hvor mange af din boligs rum, der skal have nyt gulv, kan du begynde at lede efter det helt rigtige trægulv. Du skal derfor tænke over følgende:

  • Hvilken træsort du gerne vil have i dit hjem
  • Hvilken type af trægulv du gerne vil have. Der er nemlig forskel på et flot plankegulv eller et parketgulv. Typen af trægulv siger noget om, hvilken stil og udtryk du går efter i dit hjem.
  • Hvor gulvet skal lægges. Der er nemlig forskel på, hvor de forskellige trægulve egner sig til at blive lagt. Det kan være dybt frustrerende at komme hjem med det flotteste trægulv, men så egner det sig ikke som køkkengulv. 
  • Hvor slidstærkt gulvet skal være. Generelt er de hårde træsorter mere slidstærke end de bløde. Det bør du overveje, hvis du for eksempel gerne vil lægge træet i entreen eller køkkenet, hvor du og familien færdes meget.
  • Hvordan vedligeholdelsen skal være. Der er stor forskel på, hvor meget du skal vedligeholde de enkelte træsorter for, at gulvet fortsætter med at være flot og kan holde i mange  år fremover. Vær derfor ærlig over for dig selv, når du skal beslutte, hvor meget tid du regner med at komme til at bruge på rengøringen og vedligeholdelsen af gulvet i fremtiden.

Navigation